Joulu on valon juhla. Pienet lapset katsovat haltioituneina kuusen kynttilöiden loistoa. He eivät vielä tiedä, että joulun kynttilät ovat vain vertauskuva Jeesuksesta, seimen Lapsesta, joka toi maailmaan todellisen valon. Niin kuin Raamatussa sanotaan, Hänen valonsa loistaa ”pimeydessä ja kuoleman varjon maassa asuville” (ks. Jes. 9:1).

Jeesus-lapsi haluaa tulla jouluna meidän luoksemme, jotka elämme pimeässä ja sekasortoisessa maailmassa. Joulun ilosanoma on siinä, että Jeesus-lapsi toi valon ja ilon juuri kuoleman varjon maassa asuville. Kuolema niittää satoaan kaikkialla maailmassa. Mellakat, kaappaukset ja sodat aiheuttavat hävitystä, ja terroristit uhkaavat ihmiskuntaa murhilla ja tuhoilla. Jokainen on tietyssä määrin kuoleman vaarassa.

Miten riemullista onkaan, että saamme viettää jälleen joulujuhlaa! Seinen Lapsi, maailman valo, haluaa tulla luoksemme. Hän on ikuinen valo. Hänen kirkkautensa on niin suuri, että se voi karkottaa kaiken pimeyden. Synkeyden, ahdistuksen ja epätoivon täytyy väistyä. Jumalan Poika tuli maailmaan ikuisena valona, Hänen säteilyvoimansa lähteenä on rakkaus. Siksi Hänen valonsa loistaa kirkkaasti synkimpäänkin yöhön. Mikään ei voi sitä sammuttaa, ei suurinkaan kärsimys. Jeesuksen valo on kuin aurinko, jota pimeys ei voi milloinkaan niellä. Päinvastoin: sen säteet tunkeutuvat pimeyden läpi ja muuttavat sen valoksi.

Nyt Jeesus-lapsi tahtoo tehdä meille samoin. Hän tietää, mikä meitä painaa tai ahdistaa ja synkentää mieltämme. Jouluna meitä kutsutaan viipymään paljon seimen Lapsen seurassa, katselemaan Häntä rakastaen ja odottamaan Häneltä apua ja ratkaisua ongelmiimme. Silloin saamme kokea: Jeesus on maailman valo ja tuo valonsa jokaiselle meistä. Hän valaisee pimeytemme ja antaa meille riemuvoiton synnistä, ahdistuksesta ja kärsimyksestä.

Jeesus,
Sinä tulit maailman valoksi, Sinä olet Jumalan Poika, jonka kautta koko maailmankaikkeus on luotu. Sinä voit valaista murheellisen sydämeni ja pimeän maailman.

Luotan Sinuun, sillä Sinä olet rakkaus, Sinun rakkautesi on voimakkaampi kuin viha ja murhat, jotka varjostavat maailmaa.

Sinä olet kaikkea voimakkaampi, ja Sinä olet kanssani, millaiseen pimeyteen joudunkin. Rakkaudessasi tulet luokseni, lohdutat minua ja valaiset sydämeni. Luotan sinuun ja tiedän, ettet jätä minua yksin, vaan tulet luokseni. Aamen.

M.Basilea Schlink

M.Basilea Schlink © 2022 Evangelische Marienschwesternschaft,
Suomessa: Evankeliset Mariasisaret www.mariasisaret.org