Sisarkunnan historiaa

 

Perustajat

Sisarkunnan perustivat Klara Schlink (1904-2001), jota kutsutaan Äiti Basileaksi sekä
Erika Madauss (1904-1999), jota kutsutaan Äiti Martyriaksi. Jo vuosia ennen Mariasisarten perustamista Jumala alkoi valmistaa heitä seuraamaan Jeesusta kaikilla elämänalueilla. He luopuivat ansiotyöstä ja arvostetusta asemasta asettuen siten kaikessa täysin riippuvaisiksi Herrasta. Siten usko ja rakkaus Jumalaan vahvistuivat. He ottivat natsiaikana selkeästi etäisyyttä Hitleriin ja julistivat rohkeasti, että Jumalan valtakunta on ainoa todellinen valtakunta ja juutalaiset ovat Herran valittu kansa. Tie, jota heidän tuli vaeltaa oli kaita ja ohdakkeinen, mutta Jeesus tuli lähemmäksi heitä kuin koskaan aikaisemmin ja ilmaisi heille rakkautensa.

Äiti Basilea Schlink,

oli koulutuksen saanut sosiaalipedagogi.
Hänellä oli tohtorin arvo (MA) Hampurin yliopistosta vuodelta 1934.

Äiti Martyria Madauss,

oli hänkin saanut sosiaalipedagogin koulutuksen.
Hän työskenteli Lontoossa, Berliinissä ja Hampurissa
ennen sisarkunnan perustamista.

Raunioista uuteen elämään

Saksa, syyskuun 11. päivä 1944:

Darmstadt tuhoutui Liittoutuneiden pommituksissa – yli 10 000 ihmistä menetti henkensä. Klaran ja Erikan vuosia jatkuneet rukoukset nuorisoherätyksestä kuultiin. Tosin aivan toisella tavalla, kuin he olivat kuvitelleet. Tuona yönä Jumala kohtasi nuoria pyhänä Tuomarina, elämän ja kuoleman Herrana. Häneltä ei voinut kätkeä mitään, eikä mitään voinut kaunistella. Mikään haalea kristillisyys ei kestänyt Hänen edessään.
Pommitusyön jälkeen nuoret valtasi tarve tunnustaa syntejään ja saada ottaa vastaan anteeksianto. Martti Luther sanoo: ”Missä on syntien anteeksiantamus, siellä on myös elämä ja autuus.” Nyt oli Jumalan aika. Uusi elämä versoi sisäisistä ja ulkoisista raunioista.

30. maaliskuuta 1947: Äiti Basilean lapsuudenkodissa Steinbergillä vietettiin Mariasisarten synnyinpäivää. Talo oli säästynyt pommituksilta. Myöhemmin he saivat ihmeellisellä tavalla ostettua maa-alueen. Sinne kasvoi pieni Kaanaa monista pettymyksistä ja suurista esteistä huolimatta.

 

Sisaret rakentavat sisarkotia kaupungin rauniokivistä

Lippu sisäänkäynnin edessä: Rakennettu yksin Herran avulla, joka on tehnyt taivaan ja maan, ja uskossa Jeesukseen Kristukseen

Sisarkoti ja kappeli valmiina

Sisarkunnan kasvua

Kuusikymmenluvulta lähtien Jumala kutsui naisia muistakin maista ja maanosista Mariasisariksi. Nykyään meitä on 19:sta eri kansakunnasta, ja saksalaiset sisaremme ihmettelevät Jumalan armahtavaa rakkautta: Sodat saivat aikaan vihollisuutta, mutta Jeesuksessa olemme yhtä. Ja yhdessä saamme elää Hänen valtakuntansa tulolle.

Kaanaan Fransiskusveljet

Samalla Jumala osoitti, että Kaanaan yhteyteen syntyisi myös veljeskunta. Veljillä on sama sisäinen kutsu kuin Mariasisarilla. Heitä kutsutaan Kaanaan Fransiskusveljiksi. Aivan kuten Maria, Jeesuksen äiti, on meidän esikuvamme, niin on myös Fransiskus Assisilainen lapsenomaisessa ja nöyrässä rakkaudessaan Jumalaa kohtaan.

Veli Pietro

Veli Pietro kertoo elämästään
tekstitys suomeksi